Miro Žbirka má tajemství: Něco chystá!

Miro Žbirka (foto: Lukáš Běhounek) 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. ledna 2020 20:36

Miro Žbirka v tajnosti pracoval na velkém projektu, jehož se první čeští fanoušci dočkají na začátku léta. Jeho manželka Katka s několikaměsíčním předstihem prozradila, na čem její muž v poslední době pracoval.

Česko se těší na slibovaný dokument o zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi (†80), Slovensko zase na film o jednom z hudebníků, kterému se Mistra podařilo porazit v anketě Zlatý Slavík. Celý uplynulý rok strávil s kamerou za zády Miro Žbirka.

Dokument o něm připravuje tým kolem režiséra Šimona Šafránka. Přehled o jeho práci si udržuje hudebníkova žena. „Film je už dotočený, momentálně je ve střižně. Bude o životě a tvorbě Mira Žbirky, s důrazem na hudební stránku a koncerty,“ řekla serveru cas.sk manželka a manažerka v jedné osobě Katka Žbirková.

Snímek by měl být hotový do filmového festivalu v Karlových Varech, který se tradičně koná začátkem léta. „Začalo se natáčet před rokem. Natáčelo se na různých místech, a to na Slovensku, v Londýně, Praze,“ dodala.

O slavných osobnostech československé pop music vzniká v poslední době hodně snímků. Nedávno měl totiž premiéru dokument o skladateli Karlu Svobodovi.

Témata: Miro Žbirka