Královnu Alžbětu trápí zdraví: Brity vyděsilo oznámení o její smrti!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. ledna 2020 15:02 | Aktualizováno: 26. ledna 2020 7:15

Královna Alžběta letos oslaví 94. narozeniny, přesto je stále v dobré kondici. Brity proto logicky před měsícem vyděsilo oznámení o její smrti, které naštěstí nebylo pravé. Teď ale panovnici trápí zdraví doopravdy.

V prosinci se Velká Británie probudila do nejhorší noční můry, nějaký čas se totiž věřilo nijak nepodložené informaci o smrti královny Alžběty. Ukázalo se, že šlo o planý poplach, panovnice byla tou dobou naprosto zdravá. V těchto dnech už to ale tak úplně neplatí. Web express.co.uk totiž něco vypátral.

Zdravotní stav královny se podle jeho informací náhle zhoršil, a tak byla nucena zrušit jeden z tradičních novoročních závazků v Sandringhamu, kde má privátní sídlo. Příčinou má být údajně nachlazení, což měl potvrdit jeden ze členů její ochranky. Buckinghamský palác zatím nic nekomentoval.

Na zhoršeném zdravotním stavu se mohla podepsat i psychika panovnice, kterou rozhodilo krize kolem jejího vnuka. Princ Harry a vévodkyně Meghan totiž v lednu oznámili, že opouští přední řady královské rodiny. Pár už se stáhl do ústraní, momentálně jsou i se synem v Kanadě.

Zdraví nedávno zradilo i Alžbětina manžela. Princ Philip dokonce musel o Vánocích opustit milovaný Sandringham, kde si jinak užívá důchodu, a na několik dní byl hospitalizován v jedné londýnské nemocnici.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)