Angelina Jolie má NOVOU PRÁCI! Pomůže dětem s orientací!

Angelina Jolie 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. ledna 2020 21:29

Britská vysílací společnost BBC připravuje ve spolupráci s americkou herečkou Angelinou Jolie pořad, který má pomoci dospívajícím dětem s orientací ve světovém dění a s rozlišováním důvěryhodných informací od manipulací.

Informoval o tom dnes americký web Variety. Nový pořad "My World" je prý určen divákům starším 13 let a stanice BBC World News jej bude počínaje nadcházejícím víkendem vysílat každou neděli v podvečer.

Obsah bude vycházet z práce celosvětové sítě zpravodajů BBC, redakce bude mít podle Variety vždy poslední slovo ohledně editorských rozhodnutí. Herečka Jolie zaujala v autorském kolektivu pozici výkonného producenta, na produkci se podílí také iniciativa Microsoft Education.

Americká filmová hvězda doufá, že My World pomůže dospívajícím získávat informace a nástroje, které jim umožní angažovat se v pro ně důležitých otázkách. "Jakožto rodič jsem šťastná, že mám možnost podpořit pořad, jehož cílem je pomoci dětem dozvědět se víc o životech jiných mladých lidí po celém světě a vzájemně je propojovat," uvedla 44letá herečka v prohlášení.

BBC na svém webu prezentuje My World jako "pořad pro teenagery, kteří chtějí vědět víc" o tématech hýbajících světem. První 23minutový díl přinese rozhovory s mladými o jejich prioritách a bude se zabývat otázkami, zda jsou protesty účinným nástrojem a zda mohou "stromy zachránit planetu". Podle Variety bude v dalších epizodách řeč například o manipulaci s audiovizuálním obsahem nebo o kácení pralesa v Amazonii.

"Vidíme jistou mezeru v nabídce pro mladé lidi, kteří chtějí porozumět tomu, jak vzniká zpravodajství a jaké hodnoty jsou v jeho pozadí. Potřebují nástroje pro rozlišení skutečného od falešného na internetu i schopnost kriticky přemýšlet o informacích, ať už na ně narazí kdekoli. Rozvíjet tyto dovednosti je cílem My World," uvedl jeden z vedoucích pracovníků BBC Jamie Angus. Zmíněné návyky jsou podle něj pro dnešní mládež zcela zásadní, z jejich osobního hlediska i vzhledem k "budoucímu zdraví demokracie ve světě".

Témata: Angelina Jolie