Jak je na tom Michael Schumacher? Muž vidí do mozku a děsí fanoušky!

Michael Schumacher 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. ledna 2020 15:40

Michael Schumacher je už roky v ústraní a jen pár lidí ví, jak na tom doopravdy je. Přiblížit jeho stav obyčejným fanouškům dokážou nejlépe lékaři. Jeden takový, který pacientům vidí do mozku, je teď ovšem pořádně vyděsil.

Počátkem ledna oslavil legendární pilot Michael Schumacher 51. narozeniny, dárku v podobě zázračného uzdravení se ovšem nedočkal. Informace o jeho zdravotním stavu tak nadále zůstávají velice kusé a nekonkrétní. V těchto dnech se ale ozval člověk, který si jeho kondici dovolil zhodnotit.

Italský neurochirurg Nicola Acciari má jasno. „Je to úplně jiný člověk, než jak si ho pamatujeme ze závodního okruhu. Michael má velmi pozměněné a pochopitelně zhoršené tkáňové, svalové a kosterní struktury. Všechno je důsledek mozkového trauma, které utrpěl,“ řekl portálu Diario Uno.

Nedávno uplynulo šest let od nehody, při které si motorista úraz přivodil. 29. prosince 2013 si Schumacher vyrazil na lyže s rodinou do střediska ve francouzských Alpách. Navzdory tomu, že měl ochrannou helmu, si při pádu na zem přivodil vážný úraz hlavy a následně strávil měsíc v kómatu.

Fanoušci se nedávno upínali k datu 5. prosince, kdy měl mít premiéru dokument z dílny německých filmařů. Avšak produkční společnost plánovanou prosincovou projekci nekompromisně zrušila, což vysvětlila slovy, že autoři snímku potřebují ještě čas kvůli velmi rozsáhlému materiálu.

Témata: Michael Schumacher