Slavný americký hudebník zemřel přímo na pódiu! Co se stalo?

David Olney

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. ledna 2020 14:14

Ve věku 71 let zemřel slavný americký hudebník David Olney, který se muzikou živil od počátku 70. let minulého století. Významný člen nashvillské hudební scény naposledy vydechl na pódiu, odkud pochází pozoruhodná svědectví.

Olney v sobotu večer vystupoval v Santa Rosa Beach, koncert ale neměl dlouhého trvání. Po pár minutách totiž zpěvák zkolaboval, příčinou byl infarkt. Pozoruhodná svědectví z místa poskytli jeho kolegové, kteří s ním o víkendu byli na pódiu.

„Olney byl právě uprostřed třetí písně, když se zastavil, omluvil a zavřel oči. Byl klidný, na krku měl kytaru, na hlavě tu nejstylovější čepici a na sobě nádhernou semišovou vestu,“ napsala dle bbc.com na facebooku hudebnice Amy Rigbyová.

Na jevišti byl také Scott Miller, který se Olneyho pokoušel oživit. „David se zastavil a řekl: ‚Je mi to líto.‛ Položili jsme ho na zem a dělali to nejlepší, abychom ho oživili, než dorazí zdravotníci. Svět přišel o dobrého člověka, ale pořád tady po něm zůstalo jeho dílo. To nás bude inspirovat dál,“ napsal na sociální síti.

David Olney se hudbě věnoval od 70. let, kdy se přestěhoval do Nashvillu a založil kapelu The X-Rays. Zástupci countryové síně slávy už uctili jeho památku, také uvedli, že v písních uměl skvěle vyprávět příběhy.

Témata: David Olney úmrtí