OTEC MEGHAN PROMLUVIL! Dceři zasadil krutou ránu!

Meghan Markle 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. ledna 2020 18:33

Otec Meghan Thomas Markle v televizním rozhovoru kritizoval vévodu Harryho a vévodkyni Meghan za to, že svým krokem ničí a znehodnocují monarchii jako váženou instituci.

Princ Harry ani jeho žena nebudou podle dohody s královskou rodinou nadále užívat titulu královská výsost, nebudou plnit pracovní povinnosti plynoucí z příslušnosti ke královské rodině a nebudou placeni z veřejných prostředků.

Zavázali se také, že státní pokladně vrátí prostředky ve výši 2,4 milionu liber (přes 70 milionů korun), které utratili za renovaci svého britského sídla Frogmore Cottage v hrabství Berkshire poblíž windsorského hradu. Za pronájem nemovitosti budou nyní platit komerční nájem.

Krok vévody a vévodkyně ze Sussexu dnes odsoudil otec Meghan, s nímž se však dcera dlouhodobě nestýká. V rozhovoru pro připravovaný dokument stanice Channel 5 Thomas Markle řekl, že ho Meghan zklamala a že by si měla uvědomit, že sňatkem s princem na sebe vzala i jisté závazky.

Britská královská rodina je podle něj jednou z nejtrvalejších a nejvýznamnějších institucí vůbec. "Oni ji ničí, znehodnocují ji, zbavují ji lesku... Nevím, o co jim jde," citovala z rozhovoru agentura Reuters.

Témata: Meghan Markle Thomas Markle