Zemřel Derek Fowlds (†82), slavný herec z Jistě, pane ministře

Derek Fowlds

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

17. ledna 2020 21:47

Ve věku 82 let zemřel dnes britský herec Derek Fowlds, jehož v Čechách znali diváci zejména z televizních sitcomů Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére. Podle serveru BBC zemřel dnes ráno v nemocnici v jihoanglickém městě Bath na zápal plic.

"Dnes odešel drahý kolega... Derek Fowlds byl opravdu milý člověk a fantastický herec... soustrast jeho rodině i přátelům, byl skutečná legenda," komentoval úmrtí na twitteru herec Larry Lamb.

Fowlds se narodil 2. září 1937 v Londýně. Hercem podle svých slov ani být nechtěl. "Chtěl jsem být fotbalista," vzpomněl ve své autobiografii z roku 2015. Když ale v jedné školní hře z jeviště uslyšel smích publika, rozhodl se pro herectví.

Fowlds začínal na divadle ve West Endu, od 60. let se objevil i v několika filmech, ale více se proslavil až rolí ministerského tajemníka Bernarda Woolleyho z kultovní satiry z osmdesátých let nazvané Jistě, pane ministře a další série Jistě, pane premiére.

"Má rada mladým hercům zní: pilně pracujte, ale zároveň si užívejte legraci... a neberte se příliš vážně," vzkázal Fowlds začínajícím hercům loni v jednom z interview.

Témata: Derek Fowlds úmrtí