Zemřela Dolores O'Riordanová, zpěvačka skupiny Cranberries!

Dolores O'Riordanová

Autor: ČTK, stars24.cz

15. ledna 2018 19:03

Hudební svět přišel o další výraznou postavu. Ve věku 46 let zemřela zpěvačka irské skupiny Cranberries Dolores O'Riordanová. Informovala o tom irská televizní a rozhlasová stanice RTE.

Příčina úmrtí zatím není známá, list The Independent ale uvádí, že zpěvačka měla v poslední době zdravotní problémy.

Irská písničkářka nejvíce proslula ve skupině The Cranberries, vydala však i dvě sólová alba. Skupinu Cranberries dovedla za třináct let její existence k celosvětovému úspěchu. Členové Cranberries ukončili společnou spolupráci v roce 2003, kdy se většina členů vrhla na sólovou dráhu. V roce 2009 se skupina opět dala dohromady.

O'Riordanová se narodila v irském Limericku a byla známá díky svému nezaměnitelnému hlasu a silnému irskému přízvuku. Písničkářka, která v posledních letech trpěla bipolární poruchou, se lvím podílem zasloužila o světovou proslulost skupiny, jež v prvních deseti letech po svém vzniku v roce 1989 prodala na 40 milionů alb.

Při svých koncertních šňůrách zavítali The Cranberries i do české republiky. V roce 2010 byla skupina jednou z hlavních hvězd festivalu Colours of Ostrava. O dva roky později vystoupila v Praze.

Témata: úmrtí Dolores O'Riordanová (Cranberries)