Princ Harry provokuje: Slova této písně ranila všechny Brity!

Královna Alžběta, vévodkyně Meghan a princ Harry 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. ledna 2020 10:02

Na rozdíl od manželky zatím princ Harry zůstává ve Velké Británii a dokonce nadále pracuje ve jménu královny a celé monarchie. Včera mu ale nechali zahrát píseň, jejíž slova ranila všechny Brity.

Labutí píseň je ustálené slovní spojení pro poslední velké vystoupení aktéra. Podle britských médií ho princ Harry má s velkou pravděpodobností za sebou. Minulý týden oznámili s manželkou Meghan, že opouštějí přední řady britské královské rodiny. Zatímco ona odjela do Kanady, její muž zůstal v Británii, kde ještě včera plnil pracovní závazky.

V Buckinghamském paláci vítal reprezentanty zemí, kteří se zúčastní šampionátu Rugby League World Cup. Jako patron soutěže se později ujal také losu. Na sociální síti z něj sám zveřejnil video, v jehož pozadí hrála hudba s poměrně provokativním textem, což neuniklo pozornosti novinářů.

Ve skladbě This Is The One od kapely Stone Roses se totiž zpívá „I‘d like to leave the country“, tedy „chtěl bych opustit zemi“. To už si Harry s Meghan dokonce vydupali u královny Alžběty, která posvětila jejich plán dělit čas mezi Velkou Británii a Severní Ameriku. I tak měl princ co vysvětlovat.

Podle serveru thesun.co.uk každopádně zdroje z královského paláce potvrdily, že volba písně jde za organizátory losu, kteří ji údajně zvolili, protože ji ragbisté považují za hymnu svého sportu. Harry v tom byl tedy tentokrát nevinně.

Témata: Princ Harry Královna Alžběta II. královská rodina (gbr) Meghan Markle