Princ Harry naposledy v práci pro monarchii: Myslel na ROZVOD?

Princ Harry 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. ledna 2020 15:40

Zatímco vévodkyně Meghan už z Ostrovů zmizela, princ Harry v Británii zůstává a dokonce pro monarchii nadále pracuje. Bez manželky po svém boku se ale evidentně cítil nesvůj. Co se dnes stalo v Buckinghamském paláci?

Princ Harry a jeho žena Meghan si u královny vyjednali, že už nebudou v první linii, co se reprezentace britské monarchie týče. Zatímco vévodkyně už z Británie odjela do Kanady, její manžel musí splnit některé pracovní závazky. Podle webu thesun.co.uk byl dnes „v práci“ možná vůbec naposledy.

V areálu Buckinghamského paláce přivítal reprezentanty 21 zemí, kteří se zúčastní šampionátu Rugby League World Cup, jehož je patronem. V palácových zahradách mezitím děti hrály rugby a princ odlehčil atmosféru konstatováním, aby dávali pozor na trávník, jinak to půjde na jeho triko.

Jinak byl ovšem Harry evidentně nervózní. Objektivy fotoaparátů ho zachytily, jak si hraje se snubním prstenem na své ruce, skoro jako by se mu do hlavy vkrádaly myšlenky na rozvod s manželkou. Není pochyb o tom, že řada Britů by mu takový postup doporučila.

Mnoho poddaných je totiž přesvědčeno, že Harry opouští přední řady britské královské rodiny, protože si to přeje Meghan, která se v mnoha ohledech staromódní monarchii nechtěla podřídit. Uvidíme, jestli si princ jednoho dne neřekne, že udělal chybu.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr) megxit sussexit