Harrymu hráblo: Tohle ti neprojde, vzkazují princovi!

Princ Harry 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. ledna 2020 11:17

Princ Harry a vévodkyně Meghan dali v posledních dnech věci do pohybu nejen ve Velké Británii, ale i v Kanadě, kam se podle všeho mají v plánu přestěhovat. Zdaleka ne všichni místní ale tento entusiasmus páru sdílí. Třeba novináři dali jasně najevo, co si o stěhování myslí.

Princ Harry a jeho žena Meghan oznámili, že po konci v předních rolích v britské královské rodině hodlají dělit svůj čas mezi Velkou Británii a Severní Ameriku, resp. Kanadu. Řada tamních lidí přijala informaci s radostí, zrzavého muže už si představovali např. v roli generálního guvernéra. Jenže tak jednoduché to v zemi javorového listu mít nebudou.

Přední kanadský novinový plátek Globe and Mail zveřejnil článek, ve kterém rozhodnutí páru podrobil velké kritice. Kanadu tu pro ní není pro někoho, kdo chce vypadnout z Británie, zatímco zůstane členem královské rodiny. Proto si prý nemůže dovolit, aby se stala Harryho druhým domovem.

„Porušili bychom nepsané ústavní tabu. Princové jsou nejsou odesílání, pokud nejsou užiteční na druhé straně Atlantiku. Kanada vítá lidi všech náboženských vyznání, národností i ras, ale pokud jste člen královské rodiny, tato země nemůže být vaším domovem,“ píše list.

Kanadští novináři Harrymu a Meghan vzkazují, že mohou přijet na návštěvu. Pár si přitom zemi vybral z pochopitelných důvodů, vévodkyně zde v dobách své herecké kariéry strávila několik let během natáčení seriálu Kravaťáci.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)