Vévodkyně Meghan měla “speciální zacházení”! Takhle to vypadalo!

Vévodkyně Meghan 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. ledna 2020 19:28 | Aktualizováno: 16. ledna 2020 6:29

Velká Británie nadále řeší megxit, tedy odchod prince Harryho a vévodkyně Meghan z řad vedení britské královské rodiny. Tématem je nyní speciální zacházení, kterému se dostávalo Američance.

V souvislosti s koncem prince Harryho a jeho ženy Meghan v předních řadách britské královské rodiny se řeší, že vévodkyně měla „speciální zacházení“ ze strany tamních bulvárních médií. Podle některých zpráv novináři měřili páru dvojím metrem.

Třeba web BuzzFeed News našel řadu případů, kdy bulvár neměřil Meghan a Harrymu stejným metrem jako vévodkyni Kate a princi Williamovi. Poukazuje třeba na srovnání, ve kterém se psalo o tom, že si těhotná Meghan „nemůže přestat sahat na bříško“, zatímco u Kate o rok dříve psal o „něžných“ dotecích. Podobných příkladů se našlo hned deset.

Harry a Meghan si na bulvár stěžují v podstatě od samého počátku jejich vztahu. Už v listopadu 2016 vydal princ prohlášení kritizující „rasistické narážky“ některých komentářů, jakož i „otevřený sexismus a rasismus“ na sociálních sítích. Loni pak královský pár média obvinil z „neutuchající propagandy“ a šikany.

Ke stížnostem se na později připojilo i několik desítek britských poslankyň, které pro změnu hovořily o „staromódních a koloniálních podtónech“ v tisku. Naznačily, že bulvár zveřejňoval i sdělení, jejichž cílem bylo „ublížit ženě bez jakéhokoli zřejmého důvodu“.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr) megxit sussexit