Kanada doráží na prince a vévodkyni: Harry a Meghan, kdo to má platit?!

Meghan Markle a princ Harry 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. ledna 2020 21:57

Princ Harry a vévodkyně Meghan své plány pořádně nedomysleli. Stěhování do Severní Ameriky doprovázejí otázky, jejichž zodpovězení požadují kanadští politici. Nepřekvapí, že jde o peníze.

Královna Alžběta včera rozhodla, že princi Harrymu a jeho ženě Meghan umožní se finančně osamostatnit a žít nejen v Británii, ale částečně také v Severní Americe. Tamním sídlem páru by se měla stát Kanada, kde už proběhl průzkum, podle kterého by si lidé přáli, aby se stal generálním guvernérem.

Kanadský premiér Justin Trudeau se zajímá o jiné otázky. V první řadě podle něj není dohodnuté, kdo bude financovat opatření týkající se bezpečnosti páru. V televizi Global News prohlásil, že občané podporují plány Harryho a Meghan žít v této severoamerické zemi.

Trudeau osobně královnu ujistil, že ochranu mladého páru v Kanadě stát zajistí, uvedl v pondělí deník Evening Standard. V rozhovoru Global News ale nyní premiér řekl, že je stále ve stádiu úvah, kdo bude za ochranu platit. „Jak to bude vypadat a jaké náklady si to vyžádá, o tom se musí ještě hodně debatovat,“ upozornil politik. 

Členy britské královské rodiny chrání Scotland Yard. Podle zákulisních informací je pravděpodobné, že bude třeba zvláštní dohody, která případně umožní dlouhodobější pobyt britských policistů v Kanadě.Je ale možné, že Harry s Meghan budou muset svou bezpečnost platit ze svého.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr) Kanada sussexit megxit