Harry a William na jedné lodi: Bratry spojila šikana!

Princové William, Charles a Harry 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. ledna 2020 16:59

Princ William podle zákulisních informací dával od bratra ruce pryč, dnes se ale s princem Harrym opět ocitli na stejné lodi. Na vině je šikana. Následník trůnu byl totiž britskými médii nařčen z odporných věcí.

Princ Harry a vévodkyně Meghan minulý týden oznámili, že už nechtějí vystupovat jako „přední“ členové britské královské rodiny, nově plánují dělit svůj čas mezi Ostrovy a Severní Ameriku a hodlají být finančně nezávislí. Ihned se to stalo hlavním tématem pro média, která nezapomněli ani na princovy údajné spory s bratrem.

Už loni se spekulovalo o vzájemném odcizení obou princů kvůli sporům jejich manželek. Harry v říjnu určité napětí ve vztahu s princem Williamem přiznal. V nynějším turbulentním období se ale oba opět ocitli na stejné lodi, aby popřeli zprávy tisku o vzájemné roztržce. Reagovali na tvrzení listu The Times, že následník trůnu svého bratra a jeho ženu Meghan vystrnadil „šikanou“.

„Navzdory jasným popřením dnes jedny britské noviny otiskly zprávu spekulující o vztahu mezi vévodou a vévodkyní ze Sussexu a vévodou z Cambridge. Pro bratry, kteří tak silně dbají na věci spjaté s duševním zdravím, je používání štvavého jazyka tímto způsobem urážlivé a potenciálně škodlivé,“ uvedli Harry a William ve společném prohlášení.

Ve východoanglickém Sandringhamu v hrabství Norfolk se dnes schází nejužší část britské královské rodiny, aby o budoucnosti páru v rámci monarchie co nejdříve rozhodla. Rychlé řešení si přeje především královna Alžběta.

Témata: Princ Harry Princ William královská rodina (gbr)