Meghan, CO JSI TO PROVEDLA! Královský palác je koncích!

Meghan Markle a princ Harry 10

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. ledna 2020 12:40

Britská královská rodina chce najít řešení situace kolem prince Harryho a jeho ženy Meghan v řádu několika dnů. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu ve středu překvapivě oznámili, že se vzdají své role v královské rodině a začnou pracovat, aby byli finančně nezávislí.

Podle některých britských médií prohlášení vydali bez předchozí konzultace s královnou Alžbětou II.

Panovnice a dva její následníci, syn Charles a vnuk William, chtějí podle zdroje citovaného zahraničními agenturami najít řešení krize kolem Harryho a Meghan "spíše v řádu dnů než týdnů". Pověřili své týmy, aby hledaly způsob, jak vyjít touze manželského páru po větším soukromí vstříc.

Pětatřicetiletý Harry, který je nyní šestým v pořadí následnictví na britský trůn, a o tři roky starší bývalá herečka Meghan ve středu oznámili, že se chtějí vzdát svých rolí v královské rodině, zároveň ale hodlají dál ctít závazky vůči královně a organizacím, nad kterými převzali patronát. Čas se svým synem Archiem, kterému bude letos teprve rok, chtějí Harry a Meghan trávit střídavě v Británii a Severní Americe.

Podle britských médií bude muset být zřejmě do plánů ohledně Harryho budoucnosti zapojena i kanadská vláda, neboť pár bude zřejmě chtít částečně žít právě v tomto bývalém britském dominiu. Alžběta II. je stále kanadskou hlavou státu.

Britská média dnes dopoledne informovala, že Buckinghamský palác středeční prohlášení překvapilo. Stanice Sky News ale s odvoláním na svůj zdroj uvedla, že královna o chystaném prohlášení věděla, vévoda a vévodkyně ze Sussexu ale ignorovali její pokyn, aby jej nezveřejňovali.

V bezprostřední reakci Buckinghamský palác ve středu uvedl, že se jedná o "komplikovanou záležitosti", jejíž vyřešení zabere "určitý čas".

Témata: Meghan Markle Princ Harry