Freddie Mercury: Konfrontace kvůli AIDS ho stála letité přátelství!

Freddie Mercury 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. ledna 2020 16:57

Freddie Mercury zemřel koncem listopadu 1991 na komplikace spojené s AIDS, už předtím ho ale tato zákeřná nemoc připravila o jednoho z nejbližších přátel. Ten se totiž zpěváka rozhodl ohledně jeho zdraví konfrontovat, což neměl dělat.

Mnoho přátel zůstalo s Freddiem Mercurym, co to šlo, takový Elton John ho navštěvoval do poslední chvíle. Jednomu z dobrých kamarádů frontmana Queen to ovšem bylo znemožněno. Jmenoval se Peter Straker a se zpěvákem se přátelil od 70. let, kdy se oba stali hvězdami – Straker díky muzikálům na londýnském West Endu.

Rodák z Jamajky pojal v jednu chvíli podezření, že je Mercury vážně nemocný, a tak se ho začal vyptávat. „Pořád mi říkal, že má něco s krví, tak jsem si myslel, že má leukémii nebo něco takového,“ řekla muzikálová hvězda dle webu mirror.co.uk.

I když se jeho stav zhoršoval, Freddie trval na tom, že jde o problém s krví. „Věděl jsem o AIDS, ale ani jednou jsem na to nepomyslel,“ přiznal Straker, kterého ale děsily spekulace v médiích. Jednoho dne se tedy rozhodl, že věc jednou provždy rozseknou.

„Dávali jsme si oběd a on měl na sobě make-up. Pak jsme šli nahoru a dívali jsme se na televizi, když jsem se ho zeptal, jestli má AIDS. Odpověděl mi, že ne. Toho večera jsme se rozešli a pak už jsem ho nikdy neviděl,“ dodal zpěvák.

Témata: Freddie Mercury