Pokažené narozeniny vévodkyně Kate: Z televize přišel ŠOK!

Vévodkyně Kate 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. ledna 2020 11:41

Stačilo, aby se vévodkyně Kate v předvečer narozenin zapnula s princem Williamem v televizi a oslavu už měla pokaženou. Co tak zásadního se z obrazovky dozvěděla, že se už nemůže narozeniny užít?

Vévodkyně Kate dnes slaví 38. narozeniny, ale logicky si musí připadat odstrčená na vedlejší kolej. Dění v britské královské rodině se totiž v posledních hodinách točí kolem prince Harryho a vévodkyně Meghan, kteří si uzurpovali pozornost oficiálním oznámením, že se vzdávají svých rolí uvnitř monarchie.

Manželka prince Williama se nejspíš vše dozvěděla stejně jako její manžel. Podle britského webu dailymail.co.uk se následník trůnu o bratrově „rezignaci“ dozvěděl z televize. Předem informováni nebyli o krocích vévody a vévodkyně ze Sussexu ani královna Alžběta a princ Charles.

Je sice pravdou, že vztahy bratrů Williama a Harryho a jejich rodin byly napjaté, přesto se dá předpokládat, že dnešní oslavenkyni zpráva pěkně pokazila náladu. Kdo ví, jestli se vévodkyně Kate nezapojí ve snaze přesvědčit pár ke změně názoru. Ostatně v paláci prý pro bezprecedentní krok nemají pochopení.

Harry a Meghan se dle svých slov po mnoha měsících úvah a interních diskuzí rozhodli, že chtějí být finančně nezávislí, vzdát se svých rolí v královské rodině a dělit čas mezi Británii a Severní Ameriku, hlavně Kanadu. Později přišla stručná reakce Buckinghamského paláce, podle kterého jsou diskuze o budoucnosti prince a jeho manželky v raném stádiu.

Témata: Kate Middleton Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)