Elton John SE SLITOVAL! Pošle 15 milionů korun!

Elton John 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. ledna 2020 21:36

Britský zpěvák Elton John věnuje obětem australských požárů milion australských dolarů (přes 15,5 milionu korun). Podle několika australských médií to 72letá popová legenda oznámila na koncertě v největším australském městě Sydney. Stejnou částku předtím těžce zkoušeným spoluobčanům věnoval 36letý herec Chris Hemsworth, připomínají média.

Nynější vlna ničivých požárů si v celé Austrálii vyžádala už 25 lidských životů. Plameny zničily více než 2000 domů a strávily přes deset milionů hektarů lesního porostu.

John se připojil k celé řadě celebrit, které už ohlásily peněžité příspěvky na pomoc australským úřadům, hasičům či obětem požárů.

Například americká zpěvačka Pink o víkendu slíbila dát 500.000 dolarů (téměř 11,4 milionu korun) na pomoc v boji s požáry.

Menšími částkami pomohou podle vlastních vyjádření na twitteru například také české tenistky Karolína Plíšková a Petra Kvitová, které tento týden zahajují sezonu právě v Austrálii. Světová dvojka Plíšková přispěje částkou 200 australských dolarů za každé eso, sedmička žebříčku Kvitová 150 australských dolarů.

Dnes Kvitová v zápase prvního kola turnaje v Brisbane Rusce Anastasii Pavljučenkovové uštědřila pět es. Zatím tak oběti ničivých požárů mohou od Češky počítat s částkou 750 australských dolarů.

Témata: Elton John Austrálie Požáry v Austrálii