Jaké je pracovat pro královnu Alžbětu? Špatný plat, elitní postavení, šílený vstupní test!

Královna Alžběta II. 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. ledna 2020 15:04

Práce v Buckinghamském paláci je společensky prestižní, ale špatně placená. Přesto jde o elitní posty, neboť zaměstnanci jsou denně v kontaktu s královnou Alžbětou II. Jak těžké je takové místo získat?

Dostat se do elitního týmu není snadné. Například na uklízeče a uklízečky čeká bizarní test. V rozlehlém salonu musí najít pohozenou mrtvou mouchu.

Stejné umění musí předvést i zaměstnanci ostatních královniných sídel. Včetně toho soukromého v Norfolku. Tvrdí to šéfka náborového oddělení z Sandringhamského panství Tracey Waterman.

"Rozdíl mezi uklízečkou v pětihvězdičkovém hotelu a královském paláci bude v schopnosti dbát na detaily. Jedním z testů, který ráda dělám, je, zda kandidát dokáže vidět skutečně i drobnosti. Umístím někam na koberec či ke krbu mrtvou mouchu. Jakmile pohodíme mrtvou mouchu, přivedu do místnosti kandidáta," popsala.

"Vedu je do té místnosti pomalu, dám jim šanci si vše prohlédnout, podívat se, co kde je. přivedu je ke krbu, možná zdůrazním, že je ten krb krásný. A v tu chvíli očekávám, že tu mrtvou mouchu uvidí, a doufám, že ji zvednou. je to skvělý test. Pět z deseti kandidátů si mouchu všimne. A každý desátý se skloní a zvedne ji, to je pak náš výjimečný uklízeč!" dodala Tracey v dokumentu televize Channel 5 Sandringham: The Royals at Christmas.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)