Vévodkyně Kate opět těhotná? To nezní jako nejlepší nápad!

Kate Middleton 8

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. ledna 2020 10:02

Čtvrté těhotenství vévodkyně Kate je předmětem spekulací už přinejmenším několik měsíců. Existuje ale minimálně jeden důvod, proč by si manželka prince Williama měla vše opravdu důkladně rozmyslet.

Už loni brali Britové útokem sázkové kanceláře, aby si vsadili na to, že jedna z členek královské rodiny přivede v právě začínajícím roce na svět potomka. Často se skloňovalo i jméno vévodkyně Kate, která už je trojnásobnou maminkou. Pravdou ale, že je existuje minimálně jeden důvod, proč další těhotenství není zrovna nejlepší nápad.

Manželka prince Williama totiž každé z předcházejících těhotenství protrpěla, zvlášť to první s princem Georgem, kdy se dostala až do život ohrožujícího stavu. Za všechno může vrozená predispozice, která ji předurčuje velkým problémům.

Kate totiž trpí stavem hyperemesis gravidarum, těžší variantou těhotenských nevolností, které zažije 9 z 10 žen. V tomto případě už jde ale o stav, který může ohrozit na životě nastávající maminku i dítě. Při svém prvním těhotenství v roce 2012 musela být dokonce hospitalizována.

Lékaři mohou v nejzávažnějších případech sáhnout i k ukončení těhotenství. Problém představuje fakt, že zatím nikdo neví, co za těžké těhotenské nevolnosti může. Doktoři se domnívají, že stav souvisí s hormonálními změnami. Zcela důvěryhodné ale toto vysvětlení není.

Témata: Kate Middleton královská rodina (gbr)