Meghan opět vyhazuje peníze Britů oknem? Lidé jsou vytočení na nejvyšší míru!

Meghan Markle 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. ledna 2020 18:09 | Aktualizováno: 6. ledna 2020 5:05

Renovace venkovského sídla Frogmore Cottage, kam se před rokem přestěhoval princ Harry a jeho žena Meghan, přišla britskou státní pokladnu na 2,4 miliony liber (68,5 milionů Kč). Problém je, že se v sídle Meghan skoro nezdržuje.

Práce na Frogmore Cottage byly placeny z dotace, kterou královské rodině přiděluje britské ministerstvo financí. Grant pro královnu na období, kterého se týkají zveřejněná čísla, činil 82,2 milionů liber.

Tento grant se zase financuje z ekonomických aktivit monarchie, které podle BBC v posledním statistickém období rozšířily státní rozpočet o rekordních 343,5 milionů liber.

V novém bydlišti vévody a vévodkyně ze Sussexu se vyměňovaly vadné stropní trámy a podlahové nosníky, také se zde vylepšoval zastaralý systém topení.

Podle agentury AP bylo potřeba několik nemovitostí spojit do jedné, která nyní slouží jako domov pro královský pár a jejich syna Archieho. Hlavní rekonstrukce trvala asi půl roku.

S tím ale mají Britové problém. Před stěhováním do Frogmore Cottage na pozemcích u hradu Windsor bydleli vévoda a vévodkyně ze Sussexu v londýnském Kensingtonském paláci společně s princem Williamem a jeho ženou Kate.

Oba ale utratili přes čtyři miliony liber, když si z bývalých kanceláří udělali byt. A další miliony padly na rekonstrukci sídla, kde Meghan s Harrym téměř nejsou. Po výletu do USA se přesunuli do Kanady a plánují, že se opět na nějaký čas usadí v Americe.

Proč tedy utrácejí miliony liber na rekonstrukce sídel, v nichž nakonec prakticky nebydlí? Kdo ví, není ale divu, že to veřejnosti vadí.

Témata: Meghan Markle Princ Harry