Princ William drsně: Lidstvu hrozí KATASTROFA? Stojíme před TVRDÝM VÝBĚREM!

Princ William 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. ledna 2020 10:03

Britský princ William bude udílet environmentální cenu, jejímž cílem je rozptýlit pesimismus vznášející se nad klimatickou krizí a nahradit jej akcemi na záchranu planety.

Udílení nového ocenění za více než milion liber, které se nazývá Cena Earthshot, je v přípravě již více než rok. Uvedl to Kensingtonský palác s tím, že cena bude ročně udělena pěti vítězům, počínaje rokem 2021.

jejím cílem je do roku 2030 nabídnout nejméně 50 řešení největších problémů světa. "Stojíme před tvrdým výběrem: Buď budeme pokračovat tak, jako dosud, a nenapravitelně zničíme naši planetu, nebo si vzpomeneme na naši jedinečnou sílu lidských bytostí bytosti a naši neustálou schopnost vést, inovovat a řešit problémy," uvedl princ William ve svém prohlášení.

Zmínil také některé historické výkony lidstva, jako například cestu člověka na Měsíc. "Příštích deset let představuje jeden z největších testů lidstva. Máme deset let na opravu Země," dodal vévoda.

Bez rychlých změn se naše planeta již v roce 2030 oteplí o rozhodujících 1,5 stupně Celsia, což ovlivní stovky milionů lidí a zvýší riziko extrémního sucha, požárů, záplav a nedostatku potravin.

Cílem nové iniciativy je zaměřit globální pozornost na nalezení odpovědí na existenciální problém, jak snížit globální emise, a také na řešení "menších" problémů, jako je záchrana biologické rozmanitosti a oceánů, znečištění ovzduší a vyřešení problémů s nedostatkem sladké vody.

Témata: Princ William Země globální oteplování