Hon na čarodějnice! Herec Liam Neeson varoval před excesy v obviňování celebrit

Liam Neeson

Autor: stars24.cz

14. ledna 2018 7:41

Britský herec Liam Neeson, známý mimo jiné z role Oskara Schindlera ve filmu Schindlerův seznam, se připojil k hlasům varujícím před excesy při obviňování známých osob ze sexuálního obtěžování. Pětašedesátiletý rodák z Ulsteru v irské televizi řekl, že jde "tak trochu o hon na čarodějnice".

"Máme tu lidi, známé lidi, kteří jsou najednou obviněni, že kterési dívce sáhli na koleno, a najednou jsou vyřazeni z programu," uvedl Neeson. Konkrétně se zastal hereckého kolegy Dustina Hoffmana, který rovněž patří mezi hollywoodské hvězdy obviněné z nepatřičného chování. "Netvrdím, že jsem udělal něco takového jako on. Očividně osahával něčí prsa. Ale co udělal, je prohřešek dítěte," uvedl.

Hoffmana už ze sexuálního obtěžování obvinilo pět žen, herec ale odmítl jejich tvrzení jako nepravdivá. Prohřešky se měly stát zhruba před třiceti lety.

Neeson připouští, že podobné případy se dějí, a to nikoli jen v Hollywoodu. "V centru pozornosti je teď Hollywood, ale jde o záležitost i jiných odvětví. Když se například seznámíte s tím, jak se s ženami zachází na farmách, na rančích, je to hrůza," upozornil herec.

Proti tendenci kriminalizovat muže za pouhé nadbíhání ženám a proti nové formě puritánství se nedávno ohradila stovka francouzských umělkyň v čele s hvězdnou herečkou Catherine Deneuveovou. V textu zdůraznily, že "brání svobodu nadbíhat, která je nepostradatelná pro sexuální svobodu".

Témata: Liam Neeson Sexuální obtěžování