Freddie Mercury a ŽENY? Orientace zpěváka je dodnes otázkou!

Freddie Mercury a Rudi Dolezal. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. ledna 2020 19:33

Naprostá většina lidí považuje zpěváka Freddieho Mercuryho za homosexuála, ale i životopisný film se snažil naznačit, že to celé bylo trochu jinak. Jak to měl frontman rockové kapely Queen se ženami?

Freddie Mercury se nikdy otevřeně k homosexualitě nepřiznal, ale obecně panuje přesvědčení, že měl blíž k osobám stejného pohlaví. Nedávno se ale přihlásila už druhá žena, která přiznala, že mezi nimi došlo k intimnostem. Sexuální orientace legendárního zpěváka je proto dodnes předmětem dohadů. 

I nedávný film Bohemian Rhapsody se věnoval jeho vztahu s Mary Austinovou. S ní frontman kapely Queen strávil sedm let života a označoval ji za lásku svého života. Seznámili se v roce 1969, rychle se do sebe zakoukali a přestěhovali se do společného bytu.

Mercury s Austinovou spolu strávili celých sedm let, než se jí zpěvák svěřil se svými pocity. Sám sebe tehdy označil za bisexuála. Ona mu oponovala slovy, že si nemyslí, že je bisexuál, ale homosexuál. Zatímco milostnému vztahu tak učinili přítrž, jejich přátelství pokračovalo dál. Mercury jí nakonec odkázal většinu svého majetku. 

Až v prosinci 2019 se ozvala jeho vůbec první láska, jistá Rose Pearsonová, která je přesvědčená, že byla jeho první přítelkyní. Oba se potkali na umělecké škole na konci 60. let a randili spolu. Podle jejích slov je také rozdělila zpěvákova záliba v osobách stejného pohlaví.

Když se po nich Mercury začal porozhlížet, ukončila s ním veškeré styky. On ji prosil, aby to nedělala, že tomu nerozumí. Pearsonová - na rozdíl od Austinové - věděla, že nemůže být jeho kamarádkou a slýchat o jeho vztazích.

Témata: Freddie Mercury