Michael Schumacher: DEN, kdy se rozhodlo!

Michael Schumacher 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. prosince 2019 10:16

Mezi Vánocemi a Novým rokem došlo před šesti lety k incidentu, který změnil život Michaela Schumachera i jeho rodiny. Legendární pilot formule si přivodil vážný úraz, jehož následky pociťuje dodnes. Co všechno víme?

Michael Schumacher úspěšně řídil stroje, které měly pod kapotou výkon o síle stovek koňských sil, během dlouholeté kariéry se stal sedmkrát mistrem světa formule 1. Na den přesně před šesti lety se ale jeho život od základu změnil. 

29. prosince 2013 si vyrazil s rodinou zalyžovat do Alp, když se stalo neštěstí. Slavný pilot utrpěl vážný úraz hlavy, ačkoliv měl ochrannou helmu, když sjížděl neupravený svah. Při pádu narazil hlavou do skály a byl urychleně transportován do nemocnice v Moutiers a poté do nemocnice v Grenoblu, která zveřejnila, že se nachází v kritickém stavu v kómatu.

Jeho zdravotní stav se stabilizoval po druhé operaci hlavy, koncem ledna 2014 ho začali lékaři probouzet z kómatu. V září 2014 byl Schumacher převezen domů, kde pokračuje jeho léčení a rehabilitace dodnes. V jakém je přesně stavu, ale vědí pouze jeho nejbližší. 

Letos vyšlo najevo, že byl hospitalizován v pařížské nemocnici. Nadále přitom panuje přesvědčení, že je jeho zdravotní stav nadále vážný, podle některých informací jsou velmi omezené jeho možnosti pohybu i komunikace, své okolí však vnímá. Slibovaného dokumentu jsme se letos nedočkali.

Témata: Michael Schumacher