Princ Charles: V cestě na trůn mu nestojí jen královna!

Princ Charles 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. prosince 2019 18:18

Princ Charles letos oslavil 71. narozeniny a není vyloučeno, že si dříve myslel, že v tomto věku už bude panovníkem. V cestě na trůn mu ale nestojí jen jeho matka, ale i někteří poddaní, kteří si ho v Buckinghamském paláci nepřejí.

Navzdory nejrůznějším spekulacím je stále pravděpodobnější, že princ Charles se králem stane až po smrti královny Alžběty, nic mu ale nebrání v tom, aby si promyslel, co udělá, až na trůn konečně usedne. Panují přitom obavy, že až se ujme vlády, ocitne se monarchie v ještě větší krizi, než je teď.

Lidé, kteří si ho nepřejí na trůnu, mají stále větší potřebu se vyjadřovat. Připravují dokonce film, jehož trailer už je k dispozici. Snímek má název “The Man Who Shouldn’t Be King”, tedy “Muž, který by neměl být králem”. 

Jeho autoři tvrdí, že film poskytne kritický pohled na následníka trůnu. Filmaři vyzpovídali několik lidí, kteří jsou přesvědčeni, že by Charles králem být neměl. „Tohle je ten muž, kterého máme respektovat. Jak ale můžete respektovat někoho, komu nevěříte?“ ptá se dle webu express.co.uk jeden z respondentů. 

Úspěch jakékoliv podobné iniciativy se však dá v podstatě vyloučit. Princ Charles se s největší pravděpodobností králem stane, je ovšem možné, že pod jiným jménem. To už je ale jiný příběh. 

Témata: Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)