Freddie Mercury: Šok o prvních Vánocích po jeho smrti!

Freddie Mercury v klipu These Are The Days Of Our Lives. 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. prosince 2019 15:35

O tom, že Freddie Mercury myslel na ostatní, se mnozí jeho přátelé přesvědčili o prvních Vánocích po jeho smrti v listopadu 1991. Čeho se dočkal kupříkladu slavný hudebník Elton John?

Letos uplynulo 28 let od smrti Freddieho Mercuryho. Legendární zpěvák umřel shodou okolností přesně měsíc před Vánocemi, 24. listopadu 1991. Pro některé jeho známé byl proto šok, když od něj pod vánočním stromečkem ještě našli dárek. Ostatně podle komorníka Petera Freestonea vždy myslel víc na druhé než na sebe.

„Byl jsem překvapený, když se tenkrát u mého domu objevil jeden kamarád s nějakou zabalenou věcí. Otevřel jsem to a uvnitř byl obraz od jednoho z mých nejoblíbenějších umělců, kterým byl Henry Scott Tuke a byla tam také zpráva od Freddieho,“ vzpomíná na poslední vánoční dárek od zpěváka Elton John. 

Tomu se chtěl nejspíš Mercury odvděčit za celoživotní přátelství, které jim vydrželo až do jeho smrti na následky nemoci AIDS. Elton totiž pravidelně dojížděl do sídla frontmana Queen a navštěvoval ho i v době, kdy umíral.

„Navštěvoval jsem ho hodně, když umíral, ačkoliv jsem nikdy nemohl zůstat déle než jednu hodinu. Byl moc křehký na to, aby vstal z postele, přicházel o zrak, jeho tělo bylo pokryté Kaposiho sarkomy. Pořád to ale byl Freddie,“ citoval slavného hudebníka britský server mirror.co.uk. 

Témata: Freddie Mercury Elton John