Freddie Mercury: Měl tenhle bizarní vánoční zvyk!

Freddie Mercury 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. prosince 2019 21:21

Freddie Mercury umřel osmadvacet let nazpět na den přesně měsíc před Vánocemi, které měl opravdu rád. Užíval si zvlášť jeden zvlášť bizarní zvyk, který měl se svátky spojený. O co přesně šlo?

Letos v listopadu jsme se připomínali, že od smrti Freddieho Mercuryho uplynulo už 28 let. Legendární zpěvák zemřel 24. listopadu, tedy měsíc před Vánocemi 1991, na komplikace spojené s nemocí AIDS. Dokud byl ještě plný sil, dodržoval o svátcích jeden poměrně zvláštní zvyk.

Ten souvisel s jeho láskou ke zvířatům, především pak ke kočkám. Těch měl za celý život celkem 10, jmenovaly se třeba Tiffany, Dorothy, Goliath, Lily nebo Delilah, které dokonce věnoval píseň na posledním albu kapely Queen, které vyšlo před jeho smrtí. 

Podle zpěvákova komorníka Petera Freestonea byly kočky pro Freddieho jako vlastní děti. O Vánocích měly dokonce připravené vánoční ponožky, do kterých jim Freddie naděloval vánoční dárky, většinou šlo o hračky a pamlsky.

S kapelou Queen pak v roce 1984 nahrál vánoční skladbu Thank God It’s Christmas, kterou dodnes slyšíme o svátcích znít z reproduktorů. Jejími autory však byli kytarista Brian May a bubeník Roger Taylor. 

Témata: Freddie Mercury