Princ Philip: Vánoce o samotě v nemocnici, královna odmítá přijít!

Princ Philip 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. prosince 2019 18:40

Princ Philip skončil pár dní před Vánocemi v londýnské nemocnici kvůli blíže nespecifikovaným zdravotním potížím. O svátcích ho navíc čeká samota. Na návštěvu odmítá dorazit i jeho manželka, královna Alžběta.

Prince Philipa odvezli před pár dny ze sídla v Sandringhamu v hrabství Norfolk, kde rodina většinou tráví Vánoce, do londýnské Nemocnice krále Edwarda VII, kde je preventivně na pozorování. Jeho syn Charles včera všechny Brity ubezpečil, že otec je v pořádku.

Vánoce ale manžel královny Alžběty stráví v nemocnici, a to naprosto o samotě. Jak uvádí britský web thesun.co.uk, panovnice svého muže rozhodně nenavštíví. Návštěvy členů královské rodiny totiž z jednoho technického důvodu nejsou moc běžné.

„Kdyby měla královna dorazit na návštěvu, byla by nutná nejrůznější bezpečnostní opatření. Všichni jsou si vědomi toho, že v nemocnici podstupují léčbu i další pacienti, které tím nechce nikdo stresovat,“ vysvětlila webu expertka Victoria Arbiterová.

Princ se v roce 2017 stáhl z veřejného života a svou manželku Alžbětu II. doprovází na veřejnosti jen ojediněle. Loni v lednu se podrobil operaci kyčle a v nemocnici strávil deset dní. Letos v lednu pak vyvázl nezraněný z dopravní nehody právě nedaleko venkovského královského sídla v Sandringhamu.

Témata: Princ Philip Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)