Princ Charles prolomil mlčení paláce: Umírá snad jeho otec Philip?

Princ Charles 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. prosince 2019 20:44

Manžel britské královny princ Philip, který byl před třemi dny přijat do nemocnice na pozorování, je v pořádku. Novinářům to dnes řekl jeho syn, princ Charles. Buckinghamský palác už minulý týden zdůraznil, že jde jen o preventivní opatření z opatrnosti.

"Je v pořádku. Když se jednou dostanete do určitého věku, nějaké věci už nefungují tak jako dříve. V nemocnici je o něj velmi dobře postaráno," řekl princ Charles novinářům bez bližších podrobností.

Prince Philipa odvezli minulý týden v pátek ze sídla v Sandringhamu na východě Anglie, kde rodina většinou tráví Vánoce, do londýnské Nemocnice krále Edwarda VII. "Jde o preventivní opatření, na radu lékaře Jeho veličenstva," uvedl k tomu Buckinghamský palác.

Princ se v roce 2017 stáhl z veřejného života a svou manželku Alžbětu II. doprovází na veřejnosti jen ojediněle. Jak připomněla agentura Reuters, loni v lednu se podrobil operaci kyčle a v nemocnici strávil deset dní.

Letos v lednu vyvázl nezraněný z dopravní nehody právě nedaleko venkovského královského sídla v Sandringhamu. Vůz, který řídil princ, se srazil s jiným autem a převrátil se na bok. Manžel britské královny neutrpěl žádné zranění, ale podle svědků byl velmi otřesen a v šoku. Ve druhém voze jely dvě ženy, které utrpěly lehčí zranění, a devítiměsíční chlapec, jenž vyvázl nezraněn.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) Princ Philip královská rodina (gbr)