Freddie Mercury: Jeho první láska po 50 letech mlčení promluvila!

Freddie Mercury 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. prosince 2019 16:59

Frontman slavné rockové kapely Queen Freddie Mercury byl znám spíš svou náklonností k mužům, jeho srdce si ale získalo i několik žen. Jedna z nich, nejspíš ta vůbec první, se po půlstoletí mlčení rozhodla promluvit.

Ačkoliv ke konci života udržoval legendární zpěvák Freddie Mercury vztahy spíš s muži, je známo, že za lásku svého života považoval Mary Austinovou, na kterou dokonce myslel v závěti. Jeho první láskou ale byla jistá Rose Pearsonová, která se po 50 letech mlčení rozhodla promluvit pro nový dokument stanice Channel 5.

„Myslím, že jsem byla Freddieho první přítelkyně. Měli jsme fyzický vztah a on byl vášnivý milovník. Byl jiný. Líbilo se mi, že byl kreativní. Nevěděla jsem, že z něj bude zpěvák, ale tušila jsem, že by to tak mohlo být,“ řekla před kamerou dle serveru express.co.uk.

Oba se potkali na umělecké škole na konci 60. let a v letech 1969 a 1970 spolu randili. „Nedělal toho moc. Byl ve studiu, pořád zpíval. Byl charismatický, výstředně se oblékal. Byl to klaun, bylo zábavné s ním být. Navíc to byl jediná opravdu nebojácná osoba, kterou jsem potkala,“ popisuje Rose.

Když se začal Mercury pokukovat po osobách stejného pohlaví, ukončila s ním veškeré styky. „Bylo to hrozné. Prosil mě, abych to nedělala, že tomu nerozumí. Já ale věděla, že nemůžu být jeho kamarádka a slýchat o jeho vztazích. Prostě to muselo skončit,“ zavzpomínala Pearsonová.

Témata: Freddie Mercury