Britský princ Philip byl převezen do nemocnice!

Princ Philip, vévoda z Edinburghu

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. prosince 2019 15:12 | Aktualizováno: 20. prosince 2019 15:34

Britský princ Philip byl převezen do nemocnice na pozorování. Královský palác pouze stručně uvedl, že jeho hospitalizace má souvislost s dlouhodobým zdravotním stavem.

Zpráva přichází jen pár dní před Vánocemi, které britská královská rodina běžně tráví na privátním sídle Sandringham v hrabství Norfolk, kde si princ Philip už přes dva roky užívá svůj důchod. Hospitalizován byl ale v King Edward VII Hospital v Londýně.

Buckinghamský palác v prohlášení uvádí, že jde o preventivní opatření, o kterém bylo rozhodnuto na radu doktora Jeho královské výsosti. Všechno nasvědčuje tomu, že nejde o nic vážného.

Reportér televizní stanice ITV přímo z místa informoval, že princ Philip vešel do nemocnice po svých. Podle dostupných informací jde o plánovanou proceduru, prince na místo nepřivezla sanitka. Hospitalizace by měla trvat několik dní. 

Jak vás stars24.cz informoval, o zhoršeném stavu 98letého manžela královny Alžběty se v těchto dnech ve Velké Británii spekulovalo, jelikož se přes půl roku neobjevil na žádné oficiální akce. 

Témata: Princ Philip Velká Británie královská rodina (gbr)