Princ Philip rozsévá strach: Manžel královny děsí Británii!

Princ Philip 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. prosince 2019 10:40

Princ Philip na konci roku děsí celou Velkou Británii. Manžel královny Alžběty, kterému táhne na sto let, se už delší dobu neobjevuje na veřejnosti, a tak o něj poddaní logicky mají strach. Nové informace ale většinu z nich moc nepotěší.

Královna Alžběta nedávno „přežila“ vlastní smrt, když se nepotvrdily informace o jejím úmrtí. Tento týden mimo jiné promluvila jménem nové vlády v parlamentu. Doprovázel ji princ Charles, jelikož její choť už před dvěma lety odešel do důchodu. Přesto se dál pravidelně objevoval na akcích královské rodiny. V poslední době se to ale změnilo.

Britové si všimli, že 98letý princ Philip se na veřejnosti neobjevil od května, a začali o něj mít strach. Manžel panovnice si užívá důchod na sídle Sandringham v Norfolku, kde se věnuje například čtení. Ovšem nejnovější informace od zdrojů, které mají ke královské rodině blízko, nezní moc pozitivně.

O zdraví prince si zaspekulovala expertka Ingrid Sewardová v souvislosti se skandálem jeho syna Andrewa. Podle ní je vzhledem k jeho věku pravděpodobné, že na tom není moc dobře. A zdroje z paláce to víceméně potvrzují.

„Pár týdnů nazpět se Philip necítil tak energeticky. Žije v poklidu v Sandringhamu, kde tráví většinu času čtením. Donedávna byl ale velmi aktivní, jezdil na koni, rybařil, ačkoliv za volant už od lednové nehody neusedl,“ řekl zasvěcenec webu thesun.co.uk. „Princi Philipovi teď není nejlépe,“ potvrdil zdroj webu express.co.uk.

Témata: Princ Philip Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)