Harry a Meghan málem přišli o život: Od smrti je dělilo…

Meghan Markle a princ Harry 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. prosince 2019 10:02 | Aktualizováno: 18. prosince 2019 21:41

Na cestách stráví princ Harry a vévodkyně Meghan spoustu času, zvlášť u letecké dopravy ale platí, že může být ve vteřině všechno jinak. Královský pár se letos ocitl v ohrožení života, když letěl na dovolenou do Francie. Co se stalo?

Princ Harry a jeho žena Meghan letos pobouřili poddané častými lety soukromými tryskáči. Až po několika měsících se ale dostaly na povrch další šokující informací, které s tím souvisejí. Rodiče malého Archieho dělilo během jednoho z letů jen několik desítek centimetrů od téměř jisté smrti. Ve vzduchu totiž málem došlo k fatální srážce.

Spolehlivě se ví, že šlo o let z 26. srpna mezi francouzským Nice a Lutonem nedaleko Londýna. Ačkoliv úřední zpráva neuvádí, kdo seděl na palubě, je dost pravděpodobné, že šlo o vévodu a vévodkyni ze Sussexu. Právě v Nice totiž tou dobou trávili volno se slavným hudebníkem Eltonem Johnem.

Podle informací serveru express.co.uk došlo 14 mil od letiště Luton k inicidentu, kdy se ve vzdálenosti pouhých tří metrů od tryskáče objevil dron, který ve výšce 1,2 kilometru nad zemí neměl co dělat. Letoun právě letěl rychlostí přes 320 kilometrů za hodinu a podle odborníků šlo o opravdu nebezpečnou situaci.

Experti varují před dvěma možnými scénáři. Dron mohl prorazit sklo do kokpitu a usmrtit jednoho či oba piloty. Rovněž mohl poškodit motor podobně, jako se to děje v případě srážek s ptáky. Zdá se tedy, že Harry a Meghan měli štěstí v neštěstí.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)