Princ Charles králem? V paláci se bojí revoluce plné vyhazovů!

Princ Charles 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. prosince 2019 15:08

Princ Charles by se jednoho dne měl stát britským králem, řada lidí z paláce má důvod se toho okamžiku obávat. Následník trůnu totiž chystá po svém nástupu do funkce velkou revoluci a spoustu vyhazovů.

Je stále pravděpodobnější, že princ Charles se králem stane až po smrti královny Alžběty, nic mu ale nebrání v tom, aby si promyslel, co udělá, až na trůn konečně usedne. Často se spekuluje o opravdu velké revoluce v královské rodině, kterou by následník trůnu rád udělal. Spousta lidí z královských paláců se tak musí bát vyhazovů.

Podle odborníků je po skandálu s Jeffreym Epsteinem prakticky jasné, že princ Andrew už žádnou druhou šanci nedostane. V plánech prince z Walesu ale nemusí figurovat ani další sourozenci. „Myslím, že princ Edward a jeho žena Sophie už nebudou pracujícími členy rodiny, až bude Charles králem, a možná ani princezna Anna,“ řekla dle express.co.uk Brittani Bargerová.

Před vyhazovem sestry ale prince varují. „Říkali jsem už dříve, že by bylo dobré nechat princeznu Annu ‚v práci‛. Myslím, že by to bylo rozumné s ohledem na to, kolik toho udělá. Ze všech členů královské rodiny pracuje nejvíc,“ konstatuje expertka.

Podle ní se ale Charlesovi rýsuje v hlavě konkrétní plán, který s ní nepočítá. „Myslím, že Charles bude chtít zúžení na sebe, svou ženu, oba syny, jejich manželky a děti. Bylo by to v souladu s tím, co teď úspěšně dělají jiné evropské monarchie,“ dodává Bargerová.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)