Fandové Red Hot Chili Peppers u vytržení: Na tohle čekali roky!

Red Hot Chili Peppers se vrací po třech letech do Prahy

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. prosince 2019 16:58

Fanoušci kapely Red Hot Chili Peppers po celém světě šílí. Tři její členové oznámili na sociální síti velkou změnu týkající se složení legendární formace. K „chilli papričkám“ se vrací ztracený syn.

Slavná americká kapela Red Hot Chilli Peppers, která je populární i do Čech, kam celkem pravidelně jezdí, potěšila fanoušky před Vánocemi velkou novinkou. Na sociální síti totiž zcela nečekaně ohlásila velký návrat do vlastních řad, ačkoliv ten je spojený i se smutným loučením. Na pozici kytaristy dochází k zajímavé rošádě.

„Red Hot Chili Peppers oznamují, že se rozcházíme s Joshem Klinghofferem, který byl posledních deset let naším kytaristou. Je to úžasný muzikant, kterého si vážíme a kterého milujeme. Jsme hrozně vděční za čas, který jsme s ním mohli strávit, a za nesčetné dary, které nám věnoval,“ zněla první část sdělení na instagramovém profilu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Red Hot Chili Peppers (@chilipeppers), Pro 15, 2019 v 12:28 PST

Euforii mezi fanoušky však způsobila až věta následující. „Zároveň s nadšením oznamujeme, že se do kapely vrací John Frusciante,“ oznámili členové „chilli papriček“. Posluchači jsou ze zprávy u vytržení, jelikož jsou přesvědčeni, že Fruscianteho schopnosti jsou opravdu jedinečné a nenapodobitelné.

Devětačtyřicetiletý kytarista už s kapelou prožil dvě období. Nastoupil do ní v osmnácti v roce 1988, o čtyři roky později ale uprostřed turné odešel i kvůli závislosti na drogách. Poprvé se vrátil na scénu v roce 1998 a vydržel to jedenáct let, než se v roce 2009 s kamarády opět rozešel.

Témata: skupina RED HOT CHILLI PEPPERS