Další královská svatba: Ubohou Beatrice litují Britové už teď!

Princezna Beatrice a její snoubenec Edoardo 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. prosince 2019 15:01

Příští rok zažije Velká Británie další královskou svatbu, vdávat se bude princezna Beatrice. Ačkoliv doby smluvených sňatků jsou dávno pryč, poddaní litují vnučku královny Alžběty už teď. Co je k tomu vede?

Britové mají rádi okázalé královské svatby, všichni mají ještě v paměti, jaká sláva to byla, když si princ Harry bral vévodkyni Meghan. V příštím roce by se poddaní měli dočkat dalšího sňatku. V září oznámili zasnoubení italský multimilionář Edoardo Mapelli Mozzi a princezna Beatrice, dcera prince Andrewa.

Právě i skandály jejího otce ale přípravy svatby vnučky panovnice dost zkomplikovaly. Dalším problémem je nabitý kalendář královské rodiny. I kvůli němu zatím nezaznělo datum obřadu. „Ubohá Beatrice – uspořádat tuhle svatbu se zdá být téměř nemožné,“ posteskl si serveru dailymail.co.uk člověk z jejího okolí.

Nakonec je ale všechno na dobré cestě. „Konečně už má datum a dokonce našla okno, během kterého to oznámí. Stane se tak, až poprvé zasedne nově zvolený parlament a Vánoce a Nový rok budou minulostí,“ prozradil zdroj, který má ke královské rodině blízko.

Do médií už dokonce uniklo, kdy by se svatba měla uskutečnit. „Bea a Edo konečně oznámí datum svatby druhý týden v lednu. Mluví se o začátku léta,“ konstatoval zasvěcenec.

Témata: Princezna Beatrice královská rodina (gbr)