Královna šokovala: Vyrazila dveře s nevítaným hostem?!

Meghan Markle a Alžběta II. 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. prosince 2019 20:15

Královské oslavy Vánoc mají poměrně striktní pravidla, které se královna Alžběta snaží desítky let, co je na trůnu, pečlivě dodržovat. U stolu nemají místo nevítaní hosté. Dokázala ale říct ne doprovodu prince Harryho?

I britská královská rodina už se těší na Vánoce, které tráví většinou pohromadě na privátním sídle Sandringham v hrabství Norfolk. Třeba letos ale podle všeho nedorazí princ Harry a vévodkyně Meghan. Zvlášť od ní to bude projev velké neúcty k panovnici po tom, co se stalo před dvěma lety.

O svátcích roku 2017 se totiž stalo něco v historii monarchie nevídaného. Královna Alžběta svolila k tomu, aby se americká přítelkyně jejího vnuka zúčastnila oslav svátků s královskou rodinou, ačkoliv k tomu neměla žádné právo.

Normálně se totiž této slavnosti na Sandringhamu účastní pouze členové britské královské rodiny, jejich manželé či manželky. Princ Harry si však Meghan vzal až na jaře následujícího roku.

Letos si vévoda a vévodkyně ze Sussexu vybrali na konci kalendářního roku volno a vyrazili i s malým synem Archiem do Spojených států. Dle dostupných informací nemají v plánu na Vánoce vrátit do Velké Británie. 

Témata: Královna Alžběta II. Meghan Markle královská rodina (gbr)