Královna Alžběta má vážné potíže: Tuhle povinnost už nezvládá!

Královna Alžběta II. 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. prosince 2019 15:42 | Aktualizováno: 14. prosince 2019 8:59

Královna Alžběta "přežila" vlastní smrt, ale vyskakovat si v současnosti moc nemůže. Podle nejnovějších informací jí dělá problém splnění jedné z tradičních povinností panovníka, která souvisí s Vánocemi. Co jí dělá potíže?

Zpráva o smrti královny Alžběty, která se před několika dny šířila Velkou Británií, se sice nepotvrdila, ale třiadevadesátiletá panovnice na tom momentálně opravdu není nejlépe. Dokonce má prý problém dát dohromady správná slova.

Mozek jí přitom stále slouží skvěle. Kvůli skandálu prince Andrewa má ale problém zformulovat tradiční vánoční projev, kde většinou vypichuje úspěchy členů královské rodiny. „Kvůli volbám jde zatím jen o koncept, ale není jednoduché tuhle řeč napsat. Bylo to velice náročné období v zákulisí a morálka je teď nízko,“ tvrdí královský zdroj magazínu Vanity Fair.

I královská expertka Leslie Carrollová je přesvědčená, že si královna prochází složitým obdobím. Opět se totiž ukázalo, že mladší generaci nemůže zcela věřit. „Andrew ji zklamal… Vždycky byl divoký, ale spojení s Epsteinem už bylo přespříliš,“ řekla webu foxnews.com.

„Královna si nadále nebude stěžovat, protože ji takhle vychovali. Služba státu je pořád na prvním místě. Pořád musí držet zemi pohromadě jako její páteř,“ dodala odbornice. V tradici vánočních projevů, kterou založil její dědeček Jiří V., tedy bude pokračovat i letos.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)