Monika Potokárová (†27): Proč se s ní kolegové z divadla nerozloučili?

Monika Potokárová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. prosince 2019 13:13

Tragicky zesnulá slovenská herečka Monika Potokárová patřila posledních několik let ke stabilním členům Slovenského národního divadla, na pohřeb přesto nedorazil ani jeden její herecký kolega. Proč?

Minulý týden pochovali rodinní příslušníci herečku Moniku Potokárovou (†27), která si vzala život před více než dvěma týdny. Byl to komorní smuteční obřad – konal se ještě před sedmou hodinou ranní za účasti desítky nejbližších včetně jejího manžela Roberta Rotha, který bezvládné tělo své ženy objevil.

Roth byl každopádně jediným členem souboru Slovenského národního divadla, který se s herečkou rozloučil. Žádný další herec do Košic nedorazil. Podle informací serveru pluska.sk chyběl dokonce i věnec od divadla. Nakonec se ukázalo, že SND poslalo smuteční kytici a malou delegaci.

„Čas a průběh smutečního obřadu byl plně v kompetenci nejbližší rodiny, což jsme jako divadlo s úctou respektovali. Pohřbu jsem se na základě osobního pozvání zúčastnil jako ředitel činohry a zastupoval jsem v té chvíli celé SND. V tom duchu jsem se za nás všechny, co truchlíme za naši přítelkyni a kolegyni, přinesl smuteční kytici,“ řekl webu Peter Kováč.

V divadle si každopádně stále nedokážou vysvětlit, proč si Potokárová rozhodla ublížit. „V případě Moniky muselo jít určitě o náhlý zkrat. Nikdo z nás si ani nedokáže představit, co se jí muselo odehrávat v hlavě a v utrápené duši,“ prozradil zdroj přímo z SND.

Témata: Monika Potokárová