Monika Potokárová (†27) z Národního našla věčný klid: Přísně tajný pohřeb!

Monika Potokárová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. prosince 2019 21:01

Devět dní poté, co si Monika Potokárová sáhla na život, se s ní nejbližší rodina v čele s manželem tajně a tiše rozloučila. Náhlá smrt talentované herečky z první slovenské scény zůstává nadále tak trochu záhadou.

Něco přes týden po tragické smrti herečky Slovenského národního divadla Moniky Potokárové (†27), která si podle všeho sama vzala život, došlo na poslední rozloučení. Rodina už minulý týden zavrhla možnost uskutečnit jej v divadle a raději zvolila přísně tajný pohřeb, který proběhl v tichosti a naprostém utajení.

Smuteční obřad proběhl na hřbitově v Košicích, odkud její rodina pochází, ve středu v brzkých ranních hodinách. S talentovanou umělkyní se loučila jen asi desítka nejbližších včetně manžela Roberta Rotha, který její bezvládné tělo před týdnem v pondělí objevil.

„Chtěli to udělat v úplné tichosti. Pohřeb se konal ještě před oficiálním otevřením košického hřbitova. Už v 6:45 bylo po všem. O celém pohřbu vědělo jen minimum zaměstnanců hřbitova,“ prozradil zdroj serveru cas.sk.

Potokárová byla velice vytěžovanou herečkou SND, na jehož jevišti ztvárnila celkem 12 postav. Spekulovalo se, že právě dusná atmosféra uvnitř souboru, kterou zapříčinil nedávný vyhazov jeho šéfa, mohla hrát v celé záležitosti roli. Celou pravdu o motivech její smrti se nejspíš nedozvíme.

Témata: Monika Potokárová