Obavy o prince Charlese: Až se stane králem, nastane peklo!

Princ Charles a jeho choť Camilla v britském parlamentu. 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. prosince 2019 10:21

Princ Charles se už připravuje na chvíli, kdy konečně nastoupí na britský trůn místo královny Alžběty. Nejen on se ale bojí toho, že v ten okamžik nastane opravdové peklo. Jeden skandál mu totiž může úplně přerůst přes hlavu.

Princ Charles se podle řady spekulací tlačí na místo své matky na královský trůn, mnozí Britové ho už nyní považují za „stínového krále“. Zároveň ale panují obavy, že až se ujme vlády, ocitne se monarchie v ještě větší krizi, než je teď. Královskou rodinu ničí skandál prince Andrewa, který se měl podílet na zneužívání žen. Nikdo přitom neví, kdy tahle kauza skončí.

Rodina sice vévodu z Yorku „vydědila“, budoucí král s ním ale podle všeho zůstává v kontaktu. Obává se totiž, že ještě nevyšlo všechno najevo. „Charles se chce sejít s Andrewem, aby diskutovali o tom, jak se nejlépe vyrovnat s ‚kauzou Epstein‛,“ tvrdí zdroj serveru mirror.co.uk.

„Řekl bratrovi, aby k němu byl úplně upřímný, a ptal se, jestli je tu ještě něco, co může vyjít na povrch. Ví, jak moc rodinu tato záležitost poškozuje a že to může být ještě horší. Bere to opravdu velmi vážně,“ dodal zasvěcenec.

Panují proto obavy, že až se Charles stane králem, nastane kvůli jeho bratrovi opravdové peklo. Princ by si jistě přál nastoupit na trůn za jiné konstelace, vybírat si ale nebude moct. V zemi se přitom spekuluje, že královna Alžběta do dvou let abdikuje.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) Královna Alžběta II. princ Andrew (syn královny Alžběty) královská rodina (gbr)