Miroslav Žbirka: Na pódiu měl nečekaného hosta!

Miro Žbirka (foto: Lukáš Běhounek) 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. prosince 2019 8:58

Na koncertu v zaplněné pražské O2 areně dnes Miro Žbirka s mnoha hosty oslavil 40 let na scéně. Vedle svých hitů představil i písně z aktuální nahrávky Double Album. Žbirku doprovodila skupina složená z uznávaných britských hudebníků. Jako host vystoupil v písni 22 dní v roli bubeníka bývalý fotbalový brankář Petr Čech.

Před efektní projekční plochou zahájil Miro Žbirka koncert písní Možno sa to zdá, po které následovala směs jeho hitů V slepých uličkách, Katka a Prvá. Bratislavský rodák vedle starých skladeb jako Dr. Jekyll A Mr. Hyde nebo Múr našich lások nadšenému publiku nabídl i novější písně jako například Fair Play známou ze stejnojmenného filmu režisérky Andrey Sedláčkové. Duet Čistý svet z nové desky Double Album se Žbirkou za velkého aplausu zazpívala a na klavír doprovodila nevidomá hudebnice Skleničková.

V polovině koncertu po své jedné z nejúspěšnějších písní Balada o poľných vtákoch Žbirka přivítal své speciální hosty, kapelu britských hudebníků. Světoznámí muzikanti, z nichž se někteří podíleli na sólových albech bývalého člena Beatles Paula McCartneyho, nahrávali i Double Album, které vzniklo v legendárním londýnském studiu Abbey Road. 

Překvapením pro mnohé návštěvníky byla účast bývalého reprezentačního fotbalového brankáře Petra Čecha, který Žbirku doprovodil jako hostující bubeník v písni 22 dní. Čech se jako amatérský bubeník prezentuje delší dobu. Například v roce 2013 vystoupil na festivalu Rock For People v Hradci Králové se skupinou Eddie Stoilow a nedávno kvůli charitě s bubeníkem skupiny Queen Rogerem Taylorem nahrál charitativní singl nazvaný That's Football.

Závěr koncertu pak patřil Žbirkovým hitům Biely kvet a Atlantída, kterým O2 arena aplaudovala vestoje. Vystoupení tradičně zakončila skladba Mám rád.

Témata: Miro Žbirka Petr Čech O2 Arena