Michael Schumacher zemřel? Fanoušci jsou ZDRCENI!

Michael Schumacher 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. prosince 2019 14:44 | Aktualizováno: 4. prosince 2019 22:26

Zdravotní stav Michaela Schumachera už několik let vyvolává více otázek, než kolik je odpovědí. To dopadá na jeho příznivce, kteří se chtějí konečně dozvědět pravdu o tom, jak na tom legendární pilot Formule 1 je. Naději spatřovali v dokumentu, který měl mít premiéru letos v prosinci, nakonec byl ale o rok odložen. A fanoušci se děsí nejhoršího: Schumacherův zdravotní stav se zhoršil, nebo zemřel.

Schumacher je už pět a půl roku držen stranou veřejnosti a od nehody na lyžích s ním hovořilo jen velmi málo lidí. Téměř nikdo proto neví, jak na tom slavný pilot Formule 1 dnes skutečně je.

Dosud se mělo za to, že Schumacher sice nechodí a nemluví, je ale schopen vnímat svět kolem sebe. Jeden ze Schumacherových příbuzných totiž médiím před časem řekl, že jezdec sám není schopen pohybu, přesto prý ale nějakým způsobem s okolím komunikuje.

Údajně vypadá téměř pořád stejně, jen má plnější tváře. A každý den prý bojuje, aby se jeho stav zlepšil. Tomu měla napomoci i údajná léčba infuzí kmenových buněk na klinice ve Francii, kterou ale některé zdroje popřely.

Jaký je tedy aktuální stav závodníka ve skutečnosti nikdo kromě jeho nejbližších neví. Oči světa se proto upíraly na dokument z dílny německých filmařů, který měl mít premiéru 5. prosince. Na poslední chvíli byl ale zrušen.

Premiéra dokumentu se totiž odložila minimálně o rok. "Materiálu je hodně a na jeho zpracování potřebujeme více času," řekl médiím mluvčí společnosti B14 Film. Je to ale pravda?

Mnoho lidí tomu nevěří. Přijde jim podivné, že by se kvůli nadbytku materiálu posunula postprodukce o tak velkou dobu, a navíc těsně před samotnou premiérou. 

Na internetu se proto objevily diskuze a teorie hned dvojího typu. Část lidí se domnívá, že se Schumacherův stal změnil, bohužel k horšímu, a proto tvůrci vydání dokumentu pozastavili. Objevily se ale i jiné názory, podle kterých Schumacher už nežije.

"Zemřel? Takže teď potřebují nový konec? Nevíme, jestli je mrtvý nebo živý, kvůli podivnému mlčení jeho rodiny," napsal například jeden z uživatelů na populárním zahraničním sportovním serveru, čímž vyvolal velkou diskuzi. A napříč internetem není ani zdaleka jediný, kdo tento názor zastává.

S největší pravděpodobností ale Schumacher není mrtvý, naopak. Pokud by tomu tak bylo, pravděpodobně by rodina dávno učinila veřejné prohlášení. Sama tvrdí, že důvod, pro informace veřejnosti nesděluje, je pouze a jenom ten, že si to nepřeje sám Schumacher.

Témata: Michael Schumacher