Monika Potokárová (†27) z Národního: Dojemné VIDEO od kolegů!

Monika Potokárová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. prosince 2019 12:26

Slovensko už se týden vyrovnává se ztrátou přední představitelky mladé generace herců. Monika Potokárová z tamního Národního divadla si sama vzala život. Stále ještě rozhození kolegové jí teď věnovali dojemné rozlučkové video.

Slovenskou první scénu přesně před týdnem zasáhla smutná zpráva o tragickém úmrtí herečky Moniky Potokárové (†27). Členka souboru Slovenského národního divadla podle všeho spáchala sebevraždu, bez známek života ji objevil manžel a kolega Robert Roth, který už za svou ženu přebral první cenu in memoriam.

Nabízelo se, aby Národní divadlo hostilo poslední rozloučení s talentovanou herečkou, rodina ale rozhodla jinak. Činoherní soubor SND proto připravil alespoň dojemné rozlučkové video, které zveřejnil na facebooku. Jeden z nejzkušenějších herců František Kovár v něm předčítá následující slova.

„Andělé strážní, co jste dělali? Kde jste byli v osudovou chvíli? Vy víte, že člověk neslyší, když někomu potichu puká srdce. Jen sudičky to věděly. Pyšnily se, kolik talentu jí nadělily, ale zamlčely její úděl člověčí. Moniko, zůstaly vzpomínky a v každé z nic naše láska k tobě,“ říká vážený kolega Potokárové.

Ve videu se jinak střídají fotografie a krátké úryvky z představených, ve kterých Monika na prknech SND hrála. To všechno za doprovodu klavírní hudby. Divadlo se tak důstojně rozloučilo se svou ztracenou dcerou, ačkoliv se spekuluje o tom, že dusná atmosféra uvnitř činohry mohla přispět k jejímu rozhodnutí.

Témata: Monika Potokárová