Princ Harry tahá ve válce s královnou za kratší konec: Tohle bude bolet!

Meghan Markle 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. prosince 2019 12:10 | Aktualizováno: 2. prosince 2019 13:08

Princ Harry otevřeně přiznal, že s některými členy královské rodiny nemá nejlepší vztahy. Výčitky provázejí i jeho vztah s královnou Alžbětou. Panovnice se teď rozhodla udělat opatření, které jejího vnuka nepotěší.

Královna Alžběta v posledních dnech dokazuje, že má monarchii nadále pod kontrolou. Byla to ona, kdo rázně ukončil skandál prince Andrewa jeho „vyhazovem“. V nastalém zmatku ale nezapomíná ani na prince Harryho a jeho ženu Meghan, kteří letos také přidělali rodině spoustu starostí.

Mladý pár to například schytal za neefektivní a neekologické cestování soukromými tryskáči. Panovnice se rozhodla to rázně utnout. Královský palác totiž hledá nového zaměstnance, který bude zodpovídat za dopravu členů rodiny. Jeho roční výdělek má činit 85 tisíc liber, tedy zhruba 2,5 milionu korun.

Nově najatý člověk by se měl postarat o snížení nákladů na cestování, které dle webu Mail Online činily v loňském roce přes 4,5 milionu liber, což dělá v přepočtu 135 milionů korun. Výrazně k tomu přispěli i vévoda a vévodkyně ze Sussexu.

„Je to velice zodpovědná pozice, máte na starosti opravdu důležitou část rodinných záležitostí. Klíčová bude schopnost uchazečů naplánovat správná rozhodnutí a vyjednat kontrakty na cestování,“ vysvětlil zdroj zmíněného serveru.

Témata: Princ Harry Královna Alžběta II. Meghan Markle královská rodina (gbr)