Princ Charles na trůnu? Jen přes mou mrtvolu, naznačuje královna!

Královna Alžběta II. 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. listopadu 2019 14:30

Princ Charles se stále více podílí na rozhodování v rámci královské rodiny, podíl na moci mu ale evidentně nestačí. Ve Velké Británii už se mluví o tom, že se vehementně tlačí na trůn. Královna Alžběta o tom ale zatím nechce slyšet.

Jak už vás stars24.cz informoval, probíhající krize uvnitř britské královské rodiny opět spustila debatu o obsazení trůnu. Na něm zatím pevně sedí královna Alžběta, čím dál častěji se ale na klíčových rozhodnutích podílí i princ Charles, nejstarší syn panovnice. Následník trůnu například volal po „vydědění“ bratra Andrewa.

Zdroje z paláce hovoří o tom, že už vlastně pomalu probíhá proces předávání moci, jelikož královna ve svém věku zkrátka už nemůže dělat všechno. Podle dostupných informací to Alžbětě nemusí dávat nikdo najevo, sama si to prý dobře uvědomuje.

„Její královská výsost si je vědoma svého věku. Chce se proto ujistit, že až přijde čas, bude koruna v těch správných rukou,“ prozradil serveru express.co.uk člověk zasvěcený do tajů dění uvnitř královské rodiny, v jejímž čele stojí současná panovnice už více než šest desítek let.

Princ se svého snu stát se králem rozhodně nevzdává. Vypadá to ale, že na trůn usedne místo královny Alžběty pouze „přes její mrtvolu“. „Vím, že královna věnuje celé záležitosti velkou pozornost. Pokud bude v 95 letech stále naživu, bude vážně přemýšlet o předání moci do rukou Charlese.

Témata: Královna Alžběta II. Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)