Monika Potokárová (†27) si vzala život: Varovala Banášovou i všechny ostatní?

Monika Potokárová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. listopadu 2019 12:30

Slovensko zasáhla na začátku tohoto týdne smutná zpráva z divadelních prken. Sedmadvacetiletá Monika Potokárová ze zdejšího Národního divadla podle všeho spáchala sebevraždu. Už po pár hodinách začaly kolovat zvěsti, že se herečka na své problémy snažila upozornit.

Jak už vás stars24.cz informoval, celé Slovensko se zabývá tragickou smrtí mladé a talentované členky souboru Slovenského národního divadla Moniky Potokárové (†27), která si podle všech dostupných informací sama vzala život. Objevit její bezvládné tělo měl zdrcený manžel a kolega z oboru Robert Roth.

V Národním divadle patřila k nejvytěžovanějším herečkám, v repertoáru měla celkem 12 rolí včetně Antigony, která na konci antické tragédie spáchala sebevraždu. Inspirovala se snad právě tady? To by bylo silné tvrzení. Potokárová každopádně připouštěla, že na ní podobné divadelní role mají dopad.

„Mám širokou škálu depresivních rolí. Velmi to prospívá mému psychickému zdraví. Tak je momentálně nastavený repertoár. Teď zkouším Antigonu, půjdu živá do hrobky, to se velmi těším,“ říkala před rokem do očí oblíbené moderátorce Adéle Vinczeové v její talk show Trochu inak.

Potokárová si navíc k činu vybrala zajímavé datum. V den jejího úmrtí se poprvé promítal film Voda, čo ma drží nad vodou, kde její manžel ztvárnil postavu převozníka Chárona, který převáží mrtvé v podsvětí z jedné strany řeky na druhou. Hercovo místo v kinosále zůstalo pochopitelně prázdné.

Témata: Monika Potokárová