Bude to THRILLER! Michael Jackson se dočká filmu jako Mercury!

Michael Jackson 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. listopadu 2019 21:58

Poslední film o Michaelu Jacksonovi jeho fanoušky moc nepotěšil, tentokrát by to ale mohlo být jiné. Spolutvůrce hitu Bohemian Rhapsody o Freddiem Mercurym a Queen totiž připravuje film o králi popu.

Obraz legendárního Michaela Jacksona je po odvysílání dokumentu HBO Leaving Neverland značně pošramocený. Nový film by na „krále popu“ mohl přinést zase nový pohled. Hollywood navíc tuší, že by to mohl být kasovní trhák. Zvlášť když vše svěří do rukou lidí, kteří natočili veleúspěšný film o Freddiem Mercurym a Queen.

Producent Graham King, který se podílel na tvorbě Bohemian Rhapsody, dostal palec nahoru od pozůstalých po Jacksonovi. I v jeho případě se nabízí pojmenování snímku po některé z jeho písní. Co třeba Thriller, což je mimochodem označení jednoho z klasických filmových žánrů.

Obě již zesnulé hvězdy světové pop music, tedy Jackson a Mercury, spolu shodou okolností v 80. letech nazpívali duet, který spatřil světlo světa až o desítky let později. Píseň There Must Be More To Life Than This se totiž na Mercuryho sólové album dostala ve verzi, kde zpívá jen frontman Queen.

King tak pravděpodobně zavrhl možnost natočení pokračování úspěšné Bohemian Rhapsody. O další oscarové sošky se pokusí zabojovat s filmem o Jacksonovi. Přípravy ale teprve započaly, do kin tedy vstoupí nejdříve za několik let.

Témata: Michael Jackson Freddie Mercury film Bohemian Rhapsody