Něco se děje v královské rodině! Kdo skutečně ŘÍDÍ PALÁC?!

Princ William se setkal s přeživšími útoků v Christchurchi 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. listopadu 2019 14:46

Hlavou královské rodiny je bezesporu královna Alžběta. Jak se ale stále častěji ukazuje, není sama. Vliv totiž získává i jeden z princů, který si brousí zuby na trůn.

Jak se stále častěji ukazuje, o pozici budoucího krále má velký zájem princ William. Patrné to bylo už na rozkolu s Meghan a Harrym. Ti totiž před nedávnem uvažovali, že by se odstěhovali do Afriky. A William nebyl proti.

Australský server news.com.au tehdy uvedl, že důvodem "vystěhování" královského páru měla být jeho popularita. Ta zastiňuje prince Williama, což se mu nelíbí.

Chtěl proto svého bratra i s jeho chotí poslat co nejdále to bude možné. Po jejich odstěhování se tak měla pozornost Britů opět vrátit ke královně, princi Charlesovi a princi Williamovi. A to se královskému paláci zamlouvá.

Problém sice nastal v tom Meghan s Harrym odjeli do Afriky jen na dva týdny, nakonec se ale stejně rozhodli Británii na delší čas opustit. Jen si místo Afriky vybrali Spojené státy.

Teď se ale historie opakuje a William se chtěl "zbavit" dalšího člena královské rodiny, a to prince Andrewa. Ten v oficiálním prohlášení uvedl, že se dobrovolně vzdává svých královských povinností.

Zdroje z Buckinghamského paláce ale tvrdí, že neměl na výběr. Odstoupení totiž údajně požadoval právě William, který tlačil na královnu Alžbětu.

William se podle The Sun účastní důležitých rozhodování stále častěji. A není divu, už dříve se spekulovalo o tom, že by se rád podílel na vedení monarchie, ačkoliv na případný trůn si zřejmě bude muset počkat ještě dlouho.

V čele britského Společenství (Commonwealth) totiž stane v budoucnu po královně Alžbětě II. její syn, princ Charles. Až po něm je William dalším následníkem.

Témata: Princ William královská rodina (gbr)